فروشگاه رفاه در حالي تبليغات غير معقول خود را توسط سلبريتي ها انجام مي دهد که بيش از 2 هزار ميليارد بدهي در سال 98 داشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ فروشگاه رفاه به عنوان يکي از بزرگترين و باسابقه ترين فروشگاه هاي زنجيره اي کشور، از سال 1374 به صورت شرکت سهامي عام تاسيس و راه اندازي شده است و پس از گذشت حدود 2 دهه فعاليت، طي سالهاي 1395 و 1396 و در يک واگذاري جنجالي که در رسانه ها سر و صداي بسياري را به پا کرد، مالکيت 60 درصد از سهام آن به 2 شرکت با نام هاي «سپهر نويد آفرين» و «بازتاب سهام توس» واگذار شد.
اسناد و تخلفات سنگين در اين واگذاري در همان زمان از سوي روزنامه کيهان منتشر شد و رسانههاي زيادي به اين موضوع پرداختند.
در حال حاضر علاوه بر 2 شرکت فوق، نهادهايي چون شهرداري هاي برخي شهرها و شهرداري تهران، بيمه ايران، سازمان ملي زمين و مسکن و تعدادي از شرکتهاي بيمه مشهور همچون بيمه آسيا و البرز جزو سهامداران اصلي آن محسوب مي شوند.
اين روزها نام فروشگاه زنجيره اي رفاه بسيار از طريق رسانه ها شنيده مي شود و اين فروشگاه يکي از گران قيمت ترين سلبريتي ها را براي تبليغات در رسانه هاي به خدمت گرفته و به عبارتي اين سلبريتي، سفير برند رفاه شده است.
اما اطلاعات منتشره در برخي رسانه ها نشان مي دهد تيم مديريتي فروشگاه رفاه رقمي معادل ۲۵ ميليارد تومان جهت همراه شدن هنرمند مذکور در اين شوي خيريه هزينه کرده اند!
رقم مذکور در حالي هزينه شده که بررسي صورت هاي مالي 1398 فروشگاه زنجيرهاي رفاه نشان ميدهد که اين شرکت در تاريخ تنظيم ترازنامه بيش از 1900 ميليارد تومان بدهي داشته که اين بدهي عمدتا به طلب تامين کنندگان و شرکتهاي توليدي طرف قرارداد با فروشگاه مربوط مي شود و طلبکاران به دليل عدم دريافت مطالبات خود از فروشگاه زنجيره اي رفاه با مشکلات جدي مواجه شده اند.
همانطور که اشاره شد خريدار بخش قابل توجهي از اين سهام، شرکت بازرگاني سپهر نويدآفرين به مديرعاملي اميرحسين ابوترابيان بود که اين شرکت در زمينه واردات مواد غذايي، حيواني، نباتي، آشاميدني، محصولات وابسته، نباتات و حيوانات زنده و همچنين صادرات کالا فعاليت مي کرد.
اگر مشتري برنج خريدن باشيد حتما نام محصولات غذايي با نام تجاري «آوازه» را شنيده ايد؛ شرکتي که مديران آن بخش مهمي از سهام و مالکيت فروشگاه رفاه را در اختيار دارند و سعيد ابوترابيان و اميرحسين ابوترابيان در شرکت هاي متعددي از جمله «شرکت فروشگاه هاي زنجيره اي رفاه»، شرکتهاي «سپهر نويد آذين»، «بازتاب سهام توس» و «سپهر نويد آفرين» عضو هيات مديره بوده اند.
ابوالفضل، جعفر و نويد ابوترابيان نيز از ديگر نام هايي است که در هيات مديره هاي شرکت هاي وابسته به اين خانواده تکرار شده اند که بيانگر بروز ظهور يک گروه مالي - خانوادگي است.
طبق بررسي ها، برخي از اين شرکتها، از جمله گيرندگان مهم دلارهاي 4200 توماني هستند. مثلا شرکت سپهر نويد آفرين (سهامدار مهم فروشگاه رفاه) در دوره پرداخت ارز دولتي به واردکنندگان، درمجموع معادل حدود ۴۲ ميليون دلار ارز دولتي دريافت کرده است. همچنين «شرکت آتيه فراز ايرانيان» از جمله ديگر شرکتهاي اين مجموعه است که توانسته بخشي از ارزهاي دولتي را براي انجام واردات به دست آورد و در دوره اي، بيش از ۱۶ ميليون دلار انواع ارز به قيمت دولتي، دريافت کرده است. که همه اين ارزها به واردات برنج با نرخ پايين تعلق گرفته است.
خانواده ابوترابيان شرکت هاي پرتعداد ديگري را نيز راهبري مي کنند اما دست کم در شرکت هايي که توسط رسانه ها بررسي شده اند، بيش از معادل 100 ميليون دلار (۱۰۶.۸۳۹.۰۵۲ دلار) ارز با نرخ دولتي دريافت کرده اند. شرکت هاي «گروه مديريت سرمايه رفاه»، «گسترش سرمايه پردازش انديشه»، «نگين رفاه آپادانا»، «انديشمندان هوشمند رفاه»، «فروشگاه زنجيره اي آروين بازار پارس»، «کالا کرلا تريدينگ»، «لاکشمي»، «نويد فراز تراب» و «توسعه تجارت بوجار» فقط شماري از شرکت هاي پرشماري است که در طيف شرکت هاي خاندان ابوترابيان جاي مي گيرد.
البته اطلاعي در دست نيست که ارزهاي پرداخت شده به اين شرکت ها، دقيقا چه سرنوشتي داشته؛ بهتر است نهادهاي نظارتي بررسي کنند اهليت خريدار و منشأ پولهاي پرداخت شده براي تصاحب اين فروشگاه، ربطي به اين تخلفات ارزي دارد يا خير.